MEB ve İŞKUR´dan zihinsel engelliler için istihdam fırsatı

Türkiye genelinde zihinsel engelli öğrencilere istihdam sağlanması amacıyla MEB ve İŞKUR ortak çalışacak. Öğrencilerin yeterliliklerine göre işbaşı eğitimleri düzenlenecek.

13.02.2019 445

x

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde zihinsel engelli öğrencilere istihdam sağlanması amacıyla Türkiye İş Kurumu´yla (İŞKUR) ortak çalışmalar başlatacak. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR arasında 2017´de özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam imkanlarını artırmaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

HANGİ SEKTÖRLER VAR?

Çalışmalar sonucunda 4 ilde 50´ye yakın mezun öğrenci, tekstil, yiyecek içecek, matbaa gibi sektörlerde beceri eğitimi için istihdam olanağına kavuştu.

68 ildeki 146 meslek okulunda

Uygulama, Türkiye´deki 68 ilde bulunan 146 özel eğitim meslek okulunda sürdürülecek. Bakanlık, projenin ülke geneline yaygınlaştırılacağını illere gönderdiği yazıyla duyurdu. Bu kapsamda her öğrenci için portföy dosyası hazırlanacak ve istihdam alanları belirlenecek.

Kaynak: https://www.aksam.com.tr